Eerste steen gelegd van het Casa Comunal


Na enkele maanden van overleg is MASINFA begonnen met de bouw van het Casa Comunal (gemeenschapshuis) in de wijk Salto Transatlántico. Er is gekozen om te bouwen met baksteen, een natuurproduct van klei. Naar verwachting zal de bouw twee maanden duren.

Het Casa Comunal zal op de eerste plaats gebruikt worden als een educatief centrum voor jong en oud op het gebied van organische landbouw en een gezond eetpatroon om op lange termijn de voedselzekerheid, gezondheid en zorg voor het milieu te verbeteren. Het Casa Comunal ligt dan ook naast een botanische tuin, die als proeftuin fungeert waar buurtbewoners ervaring op kunnen doen om deze vervolgens zelf thuis toe te passen. Daarnaast kunnen bewoners hier activiteiten en bijeenkomsten organiseren.

Het Casa Comunal vormt de kroon op de nieuwe wijk en de kroon op het werk van Carel Sweens, die vanuit zijn functie bij de gemeente 15 jaar lang betrokken is geweest bij de aanleg van de wijk Salto Transatlántico. Zijn afscheid bij de gemeente Nijmegen was meteen de aftrap van een inzamelingsactie om dit project mogelijk te maken. Zie ook www.casacomunal.nl.