Feestelijke opening Casa Comunal


Feestelijke opening Casa Comunal

Tijdens de ledenreis werd op maandag 1 februari door partnerorganisatie MASINFA het Casa Comunal geopend. Carel Sweens, die vanuit zijn functie bij de gemeente Nijmegen 15 jaar lang betrokken was  bij de aanleg van de wijk Salto Transatlántico, hield gedurende enkele jaren een inzamelingsactie om een Casa Comunal te kunnen bouwen. Op deze dag konden we eindelijk het resultaat bewonderen. Dit nieuwe gemeenschapshuis in de wijk Salto Transatlántico zal op de eerste plaats gebruikt worden als een educatief centrum voor jong en oud op het gebied van organische landbouw. Tevens dient het als ontmoetingsplek waar buurtbewoners activiteiten en bijeenkomsten kunnen organiseren.

Het Casa Comunal zat vol met mensen uit de gemeenschap en andere geïnteresseerden. We luisterden naar diverse enthousiaste speeches van wijkbewoners die dankbaar gebruik maken van het gemeenschapshuis. Aan het einde van het officiële gedeelte gaf ook Carel Sweens geheel in het Spaans een lange speech over de totstandkoming van het Casa Comunal. Chapeau Carel!

Na het officiële gedeelte was het tijd voor muziek en hapjes. Er werden zelfs eigengemaakte Hollandse bitterballen aangeboden. Dit maakte het feest compleet!

Foto’s: Gerard Verschooten

Casa Comunal-1

Casa Comunal-2Casa Comunal-6 

Casa Comunal-3-ToesprakenCorrie

Casa Comunal-4-Bio-tuinCasa Comunal-5-Bio-tuin

Casa Comunal-3-Bitterballen