Gehandicaptenorganisatie La Luz organiseert een uitwisselingsdag voor jongeren met een handicap


11-12-2014

Financieel gesteund door de Diaconie Wanroij-Landhorst-Rijkevoort heeft gehandicaptenorganisatie La Luz een uitwisselingsdag kunnen organiseren voor bijna 50 mensen uit verschillende gemeenten. Bewustwording van de rechten van gehandicapten stond centraal gedurende de dag. Onder de deelnemers waren onder andere 19 jongeren met een handicap (in de leeftijd van 13-25 jaar), hun begeleiders, ambtenaren van lokale gemeenten en vertegenwoordigers van mensenrechtenorganisaties.

Op deze dag werden workshops gegeven in het teken van de toekomst. Zo dachten de jongeren na over concrete en haalbare toekomstplannen om zelfstandig en/of onafhankelijk te worden. Ook werd er gereflecteerd over de verschillende persoonlijke situaties van de jongeren en hun mogelijkheden. De jongeren konden persoonlijke ervaringen en tips uitwisselen. Daarnaast werden ludieke activiteiten georganiseerd om de jongeren extra positieve aandacht te geven.

Binnen het project werden ook 10 boeken weggegeven over gebarentaal in de aanloop naar een vervolgproject van La Luz, waarbij jonge leiders met een handicap getraind worden in gebarentaal.