Komt dat zien: Volkskunst uit Nicaragua in het Wilderniscafé!


7 februari 2014

In samenwerking met Stichting ARCA organiseert Wilderniscafé De Waard van Kekerdom een verkooptentoonstelling van volkskunst uit Nicaragua en Guatemala. De tentoonstelling loopt tot 31 maart.

De expositie omvat schilderijen uit Solentiname, een eilandengroep in het grote meer  van Nicaragua. De natuurlijke rijkdom van dat gebied is een belangrijk thema voor de schilders. Daarnaast zijn werken te zien uit enkele  steden van Nicaragua, zoals Managua, Masaya, en León. Ook op deze werken is de natuurlijke schoonheid van het land een belangrijke bron van inspiratie. Al deze werken zijn geschilderd in de Nicaraguaanse naïeve stijl, die door het werk van de priester-kunstenaar Ernesto Cardenal tot brede ontwikkeling is gekomen.

Uit Guatemala zijn schilders vertegenwoordigd die de tradities van de Maya-bevolking tot uitdrukking brengen in de zogenaamde Maya schilderstijl. Enkele beelden van heiligen, die in de volksdevotie een belangrijke rol spelen en maskers, die gebruikt worden bij traditionele feesten, maken ook deel uit  van de expositie.

De meeste tentoongestelde werken kunnen worden gekocht. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de projecten in Nicaragua van Stichting ARCA. Informatie over deze projecten is op de expositie aanwezig.

De tentoonstelling is van 1 februari tot 31 maart.
Het Wilderniscafé is dagelijks geopend van 10 uur tot 22 uur.

Adres
Wilderniscafé De Waard van Kekerdom
Weverstraat 94
6579 AG Kekerdom
www.waardvankekerdom.nl


wp18381ba2_05_06_-_340_breed 

Primitieve Nicaraguaanse schilderkunst uit de SSNM-collectie: “La Carreta” (de ossekar), van Daniela Sandoval. Afmetingen: 50×70 cm. Per bod te koop (vanaf 75 euro), opbrengsten bestemd voor onze projecten in Masaya! Meer SSNM-kunstwerken: zie het album op onze Facebookpagina! (ook voor níet Facebookers toegankelijk!)
Interesse? Mail info@nijmegen-masaya.nl!