Ledenreis naar Masaya!


05-01-2016   In de eerste week van februari 2016 zal een delegatie van de Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya en vereniging Amistad na een periode van 5 jaar wederom afreizen naar Masaya om daar projecten te bezoeken en Masaya (beter) te leren kennen. Het laatste bezoek aan Masaya was de jubileumreis in 2011. De groep van 13 personen bestaat deze keer uit verschillende bestuurders van de stichting en tevens leden van de vereniging.

De stedenband werd formeel opgericht in 1986 en bestaat zodoende 30 jaar. Dit was reden genoeg om de Nijmeegse zusterstad weer eens te bezoeken. Tijdens het bezoek zal daarom met lokale bewoners gereflecteerd worden over de rol van de stedenband in de ontwikkeling van de stad gedurende de afgelopen 30 jaar.

De groep zal deelnemen aan een 5-daags intensief programma waarin onder andere afgeronde en lopende projecten worden bezocht. Ook zal met partnerorganisatie La Luz, die opkomt voor de rechten van gehandicapten, gesproken worden over een nieuw project in samenwerking met de Duitse partnerorganisatie Werkhof. Het belooft een interessante en intensieve reis te worden met als één van de hoogtepunten een bezoek aan de wijk Salto Transatlántico. Deze wijk werd opgebouwd met steun van de gemeente Nijmegen. Hier zal onder andere een multifunctioneel sportveld (de “cancha Don Hans”) bezocht worden en tevens is er een feestelijke opening van het Casa Comunal.

Vlucht