Omgeving


Meer en vulkaan

Masaya ligt aan het meer van Masaya. Vanaf de Malecon (boulevard) heb je een schitterend uitzicht over het meer, maar zwemmen is door vervuiling helaas niet mogelijk. Aan de overkant van het meer ligt het ‘Nationaal Park Vulkaan Masaya’. Dit park omvat vijf kraters, waarvan er één nog actief is, vanuit de wijde omgeving kun je altijd een rookpluim zien opstijgen. Deze krater is per auto te bereiken. Wandelpaden maken verdere verkenning van het park mogelijk. Ook is er is een klein museum waar veel informatie over de vulkaan te vinden is. Sinds kort is het ook mogelijk om het park ’s avonds te bezoeken. Je gaat een lavagrot in waar tegen de schemering veel vleermuizen uit komen vliegen. Vervolgens kun je (met gasmasker!) de gloeiende lava in de krater zien.


Coyotepe

Dichtbij de stad Masaya ligt het historische fort, El Coyotepe. Dit fort werd in 1893 gebouwd door president Zelaya. In de tijd van het dictatoriale regime van de Somoza-familie deed het fort dienst als gevangenis. Tegenwoordig kun je een rondleiding krijgen van lokale padvinders om het fort en zijn kerkers te ‘ontdekken’. Deze historische plaats is ook de moeite waard om te bezoeken voor het geweldige uitzicht.Catarina en Laguna de Apoyo Vlakbij Masaya ligt het dorpje Catarina, dat bekend staat om de vele bloemen- en plantenverkopers. Vanaf de Mirador (uitzichtspunt) heb je een geweldig uitzicht op de Laguna de Apoyo (een kratermeer waar je wél in kunt zwemmen) en in de verte zie je bij helder weer Granada liggen aan het grote meer van Nicaragua.


San Juan de Oriente

San Juan de Oriente is de belangrijkste producent van keramiek in het land. Overal in het dorp vind je de winkels en werkplaatsen waar hele families zich bezighouden met het maken van prachtige potten, schalen en andere producten.


Niquinohomo: Sandino’s geboorteplaats

De plaats Nicquinohomo is in 2000 benoemd tot nationaal erfgoed. Het is de geboorteplaats van de nationale held Augusto C. Sandino. Vlakbij het cental park is een museum voor Augusto C. Sandino opgericht. Ook staat er in het plaatsje een kerk uit de 17e eeuw.


Masatepe: soep en meubels

Masatepe staat bekend om de productie en verkoop van houten meubels. De meubelwinkeltjes verkopen verschillende meubelstukken, maar de schommelstoel is waarschijnlijk wel een van de populairste. Masatepe staat niet allen bekend om zijn meubels, maar ook om zijn geweldige mondongosoep. Deze soep met pens is een traditioneel Nicaraguaans gerecht.


Kijk voor details over de genoemde bezienswaardigheden op 
www.vianica.com