Vrijdag 5 juni: SSNM introduceert vereniging Amistad en exposeert


Stedenband Nijmegen-Masaya introduceert vereniging Amistad en exposeert serie over een Nicaraguaanse vrouw van fotojournalist Piet den Blanken

Vrijdag 5 juni van 15:30-17:30 uur ǀ  Bibliotheek de Mariënburg ǀ  Entree: Gratis

 

Op vrijdag 5 juni lanceert de Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya (SSNM) de vereniging Amistad Nijmegen-Masaya. ‘Amistad’ staat voor vriendschap. Voorzitter Ron Stevens zal vertellen over deze nieuwe vereniging en over de vriendschapsband tussen Nijmegen en Masaya die inmiddels al meer dan 30 jaar bestaat.

Aansluitend wordt de expositie “Mijn moeder was een echte strijder” geopend van fotojournalist Piet den Blanken. De expositie toont het aangrijpende levensverhaal van Ivanía Brooks Torres, een Nicaraguaanse vrouw die de fotograaf gedurende ruim 9 jaar heeft gevolgd.

Piet den Blanken houdt zich als fotograaf bezig met sociaaleconomische onderwerpen. In 1997 ontmoet hij Ivanía in de krottenwijken van Managua, als hij de groeiende verschillen tussen arm en rijk in beeld probeert te brengen. Na haar dood verschijnt bij uitgeverij Papieren Tijger het fotoboek Mijn moeder was een echte strijder, met een uitgebreide tekst van sociaal wetenschapper Lou Keune en een voorwoord van Agnes Jongerius.

De foto’s van Piet den Blanken zullen de hele maand juni te zien zijn in Bibliotheek de Mariënburg.

Wees welkom!